Kérdése van? (+36 1) 889 555 432

TH collage2

 login
 register

Milyen adatokat kérhet tőlünk a közös képviselő?

  • Posted on:  2015. augusztus 06., csütörtök 23:27
  • Írta: 

Milyen adatokat vagyunk kötelesek megadni a közös képviselőnek? És mely adatainkat célszerű megadni? Milyen módon történjen az adatok átadása?

Társasházi törvény

22. §(1) A szervezeti-működési szabályzat előírhatja, hogy a tulajdonostárs köteles a közös képviselőnek vagy az intézőbizottság elnökének bejelenteni:

a)külön tulajdona tekintetében a tulajdonosváltozást,

b)lakcímét, az ingatlan-nyilvántartásban bárki által megtekinthető személyes adatát, illetőleg a jogi személy nyilvános adatát,

c)a külön tulajdonát bérlő, használó személy (a továbbiakban: bérlő)b)pontnak megfelelő adatát,

d)a külön tulajdonában lakó személyek számát,

e)haszonélvezettel terhelt tulajdon esetében a haszonélvező személy nevét.

(2) Az (1) bekezdésc)ésd)pontjaiban említett adatok bejelentése akkor írható elő, ha a közüzemi szolgáltatás, illetőleg a központi fűtés- és melegvíz-szolgáltatás díja a bérlőt terheli, vagy azt a bentlakó személyek száma szerint kell a tulajdonostársak között megosztani. A tulajdonostárs köteles a bérlőt a rá vonatkozó adat bejelentéséről - ha erre vonatkozóan a szervezeti-működési szabályzat kötelezést tartalmaz - tájékoztatni.

 

A közös képviselő kérheti, illetve érdemes megadni a következő adatokat:

A tulajdonos neve

A tulajdonosváltást, az új tulajdonos nevét az adásvételt követő 60 napon belül be kell jelenteni a képviseletnek.

Nem érdemes azonban ennyi ideig várni. A képviselet bármilyen eseményről csak a nála nyilvántartott tulajdonost fogja értesíteni. Ha a változást nem jelentjük be, akár fontos információkról, eseményekről lemaradhatunk.

A tulajdonos(ok) telefonszáma(i)

A telefonszám olyan legyen, amelyen vészhelyzetben bármikor elérhető a tulajdonos vagy a meghatalmazottja. Egy csőtörés vagy tűz esetén minden érintettnek fontos a gyors, akár életet, vagyontárgyat mentő intézkedés.

Levelezési cím, ha a tulajdonos nem a társasházban él

Kérje meg a közös képviselőt, hogy – akár a postaköltség megfizetése mellett – erre a címre küldjön minden, az ingatlannal kapcsolatos levelet, értesítést, közgyűlési meghívót, stb.

Ennek hiányában előfordulhat, hogy nem értesülünk időben a közgyűlésekről, bármilyen, a lakásunkat vagy a közös területet érintő munkáról.

Előfordulhat, hogy késedelmes fizetés estén a tértivevényes levélben küldött fizetési felszólítást a címzett nem tudja a társasházi címen átvenni. Ennek következménye az is lehet, hogy már csak a végrehajtási szakaszban értesül a tartozásról.

Az adatok igazolt átadása

A fenti adatokat úgy adjuk meg a közös képviseletnek, hogy annak megküldése, átadása később igazolható legyen (átvetetett levél, visszaigazolt e-mail, ajánlott vagy tértivevényes levél)

Biriné Hadházy Dóra – Kassai Gizella

 

Ha Önnek is van története, kérdése, amit szívesen megosztana velünk, írjon az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.-ra.

Megjelent: 2000 alkalommal