Kérdése van? (+36 1) 889 555 432

TH collage2

 login
 register

Ünnepek alatt - Kármegelőzés

  • Posted on:  2015. december 24., csütörtök 23:18
  • Írta: 

Mit tegyünk, hogy ne történjen kár a lakásunkban, míg elutaztunk? Kihez forduljunk, ha a távollétünkben mégis kár keletkezik?

Főelzáró

Mindenképpen zárjuk el a lakáshoz tartozó főelzárót. Így a lakásunkban található vezetékszakaszon távollétünkben biztosan nem történik csőtörés. Különösen fontos ez akkor, ha az elzáró a lakáson belül található, így nélkülünk, a közös terület felől nem tudnák a vizet elzárni.

Áram

Szintén praktikus áramtalanítani, amennyiben a lakásunkban lévő berendezések ezt lehetővé teszik. (Pl. ha tele a fagyasztónk, akkor ez nem jó ötlet.)

Telefonszám

Mielőtt elutazunk, győződjünk meg arról, hogy a közös képviselő ismeri a telefonszámunkat, így ha baj lenne, akkor értesíteni tud bennünket.

Pótkulcs

Ha messzebbre utazunk, ahonnan nem tudunk hazajönni, egy esetleges vészhelyzet esetére adjunk kulcsot valamelyik megbízható rokonunknak, ismerősünknek. Ha olyan helyre utazunk, ahol nem, vagy csak nehezen leszünk telefonon elérhetőek, akkor a megbízott személy telefonszámát adjuk meg a képviseletnek, hogy baj esetén mielőbb intézkedni tudjanak.

Szakember

A biztosítók többségénél elérhetőek olyan szolgáltatások, amelyek szakembert biztosítanak 0-24 órában. Érdeklődjünk, van-e a közösségnek olyan biztosítása, amelyik tartalmazza ezt a szolgáltatást.

Megjelent: 1043 alkalommal