Kérdése van? (+36 1) 889 555 432

TH collage2

 login
 register

A szemétledobó

Legyen vagy ne legyen? Terítéken egy 4 lépcsőházas 10 emeletes panelház 36 szemétledobója. Mi szól a megszüntetés mellett és ellene? És azt is megtudjuk, hogyan végződött a lakásszövetkezet elnöke és egy végsőkig kitartó szemétledobó-párti tulajdonos konfliktusa.

 

A lakásszövetkezet tulajdonosai megoldást sürgettek, mert rendszeres probléma volt a szemétledobók szagával és a tisztaságával. Legyen, vagy ne legyen szemétledobó?

 

A szemétledobók megtartása mellett szólt a kényelem: nem kell a földszintre levinni, azonnal ki lehet dobni a szemetet, nem kell őrizni addig a lakásban, amíg az embernek dolga akad a földszinten, leginkább elmegy valahova.

 

A szemétledobók megszüntetése mellett szólt viszont a bűz megszűnése és a tisztaság. Ugyanakkor a 36 szemétledobót tárolóvá akarták alakítani, így ezek bérleti díjából a háznak rendszeres bevétele van. És ne feledkezzünk meg a 36 tároló boldog bérlőjéről sem.

 

A közgyűlés megszavazta a tárolók megszüntetését. Néhányan azonban nehezen fogadták el a többségi döntést, hogy ezentúl a földszintre kell vinni a háztartási hulladékot. Egy dühös tulajdonos rendszeresen az elnök ajtaja előtt hagyta a szemetét, őt okolva a kényelmetlenségért.

 

 

Az elnök, miután több alkalommal levitte a titokban ott hagyott szemetet, levelet írt, és a hirdetőre tette:

 

 

 

 

Tisztelt Tulajdonos!

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy rám bízza a szemetét, egy elnöknek kiváltképp.

Arra kérem nagyméltóságát, ne lopakodva tegye a szemetét az ajtómba, csöngessen be bátran, máris leviszem a szemetét, sőt kívánságára lakásához megyek.

Üdvözlettel:

X.Y.

 

A levél után már csak egyetlen alkalommal kellett a „lopakodó” tulajdonos szemetét levinni. A jövő pedig igazolta a döntést. Ma már senki sem sírja vissza a szemétledobókat, de élvezik a megszüntetés hasznát.

 

Ha Önnek is van története, kérdése, amit szívesen megosztana velünk, írjon az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.-ra.

 

Kassai Gizella

 

Megjelent: 2046 alkalommal