Kérdése van? (+36 1) 889 555 432

TH collage2

 login
 register

A lift átmenetileg nem működik

  • Posted on:  2015. április 19., vasárnap 14:56
  • Írta: 

Idős, járásában erősen korlátozott hölgy egy ötemeletes ház 4. emeleti lakásába költözött. Nemrég a társasház két liftje közül az egyik elromlott. Miközben a szerelő kicserélte a meghibásodott alkatrészt, leállt a másik lift is. Két óra múlva mindkét lift újra működött. Azonban az idős, mozgásában erősen korlátozott hölgy a földszinten volt kénytelen végigvárni a szerelés befejezését – meséli történetét Biriné Hadházy Dóra, aki 2000 óta foglalkozik társasházakkal. Közösen vonjuk le vele a történet tanulságait, mire figyeljünk még lakásvásárláskor.

Csípőprotézissel a legfelső emeleten

A Lakásvásárlás körültekintően című cikkünkben írtunk arról, miről tájékozódjunk, mielőtt életünk egyik legértékesebb vagyontárgyát megvásároljuk. Rengeteg kellemetlenségtől kíméljük meg magunkat, ha pontosak az ismereteink.

Lakásvásárláskor a döntésünket jellemzően a lakás állapota, belső kialakítása, mérete, a szobák elhelyezkedése befolyásolja. Kevesen figyelnek oda a lakás épületen belüli elhelyezkedésére.

„Hogyan jutunk fel a lakásunkig, ha a lift átmenetileg, esetleg néhány napig nem működik?”

Ha emeletre költözünk, akkor naponta le- és fel kell jutnunk, lépcsőt kell másznunk, jobb esetben liftezhetünk. Természetesnek vesszük, hogy a lift mindig üzemben van. Ha mégis meghibásodik, néhány óra alatt megjavítják, és újra működik.

Liftes házban könnyen legyintünk az emeletek közötti szintkülönbségre. De érdemes mérlegelni, hogyan boldogulunk, ha nem megy a lift. Hogyan jutunk fel a lakásunkig, ha a lift átmenetileg, esetleg néhány napig nem működik?

Extrém esetnek tűnik, de érdemes végiggondolni, mi történik tűz esetén. Ilyenkor az épületet áramtalanítják, így a liftek sem fognak működni. Okoz-e gondot biztonsággal lejutni az emeletről, kijutni az épületből ilyen körülmények között is?

Ha Önnek is van története, kérdése, amit szívesen megosztana velünk, írjon az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.-ra.

Megjelent: 491 alkalommal

 

LOGO feher hatter


 

Társasházi vereségmentes kommunikáció

Önnel is előfordult, hogy nem tudta jól képviselni a saját érdekeit lakótársai véleményével szemben?
Ön is volt már olyan közgyűlésen, amely veszekedésbe, kiabálásba torkollott?
Nyomja meg a gombot!