Kérdése van? (+36 1) 889 555 432

TH collage2

 login
 register

Miért nem járunk közgyűlésre?

  • Posted on:  2015. szeptember 09., szerda 11:14
  • Írta: 

A közgyűlést nálunk május utolsó péntekén 18 órakor tartották, a megismételtet 18.30-kor, ezért a tavalyi beszámoló közgyűlésen 186 lakást 8 személy képviselt. Ez alig több mint 4% - írja olvasónk. Mire hivatkoznak a távol maradók, miért nem akarják a közgyűlésen képviselni az érdekeiket? És Ön szerint mi az oka a távolmaradásnak? Szavazzon!

Gyakran előfordul, hogy olyan kevesen vesznek részt a közgyűlésen, hogy megismételt közgyűlésre van szükség, ami akár egy-két tulajdonossal is határozatképes. És az is megesik, hogy az érdekeikben sértett, addig passzivitást tanúsító tulajdonosok bíróság előtt támadják meg a határozatokat. Hogyan ösztönözhetők a tulajdonosok a közgyűlésen való részvételre?

A közgyűlésen való részvétel kötelező!?

Az ideális természetesen az lenne, ha a társasházi tulajdonosok megértenék, a meghozott döntésekben való részvétel a saját érdekükben fontos. Hiszen nem mindegy, hogy a társasház gazdálkodása az ingatlanok értékének megtartása érdekében folyik-e, és a közösség képez-e tartalékot a később felmerülő felújítások elvégzésére. Fontos lenne, hogy a tulajdonosok megértsék saját érdekeik és a társasház gazdálkodásának összefüggéseit - vallják szakértőink.

Ön szerint mi az oka a távolmaradásnak?

A Bebetonozott hangadók és elfoglalt tulajdonosok című cikkünkben kiértékeltük nem reprezentatív felmérésünk eredményét.

A kisebbség dönt a többség helyett és a Közgyűlés csak májusban tartható? című cikkeinkben már írtunk arról, hogy nagyon kevesen érzik úgy, részt kell venniük a közösség döntéseiben.

Ha meg szeretné velünk osztani személyes tapasztalatait arról, miért nem járunk közgyűlésre, írja meg az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.-ra.

Kassai Gizella

Megjelent: 1702 alkalommal

 

LOGO feher hatter


 

Társasházi vereségmentes kommunikáció

Önnel is előfordult, hogy nem tudta jól képviselni a saját érdekeit lakótársai véleményével szemben?
Ön is volt már olyan közgyűlésen, amely veszekedésbe, kiabálásba torkollott?
Nyomja meg a gombot!