Kérdése van? (+36 1) 889 555 432

TH collage2

 login
 register

Ki lakik a szomszédban?

  • Posted on:  2015. augusztus 06., csütörtök 23:17
  • Írta: 

Nem minden bolond agresszív, és nem minden agresszív ember bolond. De azokban a társasházakban, ahol sokan élnek egymás mellett, nagy gondot jelenthet a pszichiátriai problémákkal küzdő embertársuk. Kitől kérhetnek segítséget?

A Margit híd budai hídfőjének megállójában egy idős nőt gázolt el a villamos. A gyanú szerint egy középkorú férfi rúgta a villamos elé az idős asszonyt.

Egy kaposvári férfi, aki évek óta flakonokba és zacskókba gyűjtötte saját vizeletét és székletét, holttestét a tűzoltók találták meg a saját lakásában.

Tűz ütött ki egy III. kerületi társasházban, amelynek közös tárolójában géppisztolyokat, kézigránátot, lőszereket, taposóaknát találtak az oltás során helyszínre érkező rendőrök. Közveszély okozás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy idős ember ellen eljárás indult.

Mi kapcsolja össze ezeket a híreket?

Ezek az emberek közöttünk élnek. Az agresszív, a székletgyűjtő, a fegyvergyűjtő, a feljelentgető, a hajnalban az egész társasházat ébresztő, az éjjel hangosan nyöszörgő, az üvöltve kinyilatkoztató.

Igaza van azoknak, akik azt mondják, nem minden bolond agresszív, és nem minden agresszív ember bolond. De azokban a társasházakban, ahol sokan élnek egymás mellett, nagy gondot jelenthet a pszichiátriai problémákkal küzdő embertársuk.

Ha az üvöltés, az elviselhetetlen büdös szag, a gyűjtögető életmód, az agresszív viselkedés már nemcsak a közvetlen szomszédot zavarja, a társasház segítséget kérhet a kerületi jegyzőtől, a gyámhivataltól, a házi orvostól, a pszichiátriától, a kerületi ideggondozótól, a rendőrségtől. És kap alkalmi segítséget.

A tapasztalat szerint a helyzet ott normalizálódhat, ahol a zavart ember közeli hozzátartozója felvállalja a gondozással járó felelősséget és terheket.

Ha Önnek is van története, kérdése, amit szívesen megosztana velünk, írjon az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.-ra.

Kassai Gizella

 

Megjelent: 1196 alkalommal

 

LOGO feher hatter


 

Társasházi vereségmentes kommunikáció

Önnel is előfordult, hogy nem tudta jól képviselni a saját érdekeit lakótársai véleményével szemben?
Ön is volt már olyan közgyűlésen, amely veszekedésbe, kiabálásba torkollott?
Nyomja meg a gombot!