Kérdése van? (+36 1) 889 555 432

TH collage2

 login
 register

Archívum (9)

Egy számvizsgáló emlékei

Három év történetét olvashatják el, egy számvizsgáló szemszögéből. Tapasztalata szerint olykor hátra kell lépni, mert nem lehet a közösség rossz döntése ellen, erőből jót cselekedni. A másik tanulság, hogy időre és tapasztalatokra van szükség, hogy megszülessen a közösségi jó döntés.

Költségvetési időszak

A közös képviseleteknek a legzsúfoltabb időszak az év elejétől május 31-éig tart. Ebben az időszakban a napi rutin mellett az előző év zárását és az aktuális év költségvetését is el kell készíteni.

Karácsonykor (is) biztonságban

„Jaj, de szép a karácsonyfa / Ragyog rajta a sok gyertya.” Köztudott, hogy karácsonykor megszaporodnak a tűzesetek. Egy égve hagyott gyertya, csillagszóró vagy egy zárlatos égősor miatt leéghet az egész lakás. Ismerjük az okokat, és persze velünk ilyen nem történhet. De jobb megelőzni a bajt, hogy ragyogjon, és ne gyulladjon. Ajándékunk az Ön ünnepi karácsonyfája alá: néhány jó tanács, hogy boldog és békés legyen az ünnep.

Amikor a közös képviselő felnevet

-Jó napot kívánok! A közös képviselő vagyok. A vízóráját szeretném leolvasni.

-Nem engedem be magát!...De kihozom.

És kihozta.

Miért fizetek fűtésszámlát, ha nem fűtök?

A forró nyár után itt a fűtési szezon. Felmerült már Önben is olvasónk kérdése: „Elutaztam. Nem fűtök. Nem használok meleg vizet. Miért nem 0 Ft-os a számlám?”

A szépségnek ára van

Több társasház fog közre egy elvadult kertet, hosszú évek óta nem gondozta senki. Míg néhány tulajdonos szabadidejében rendbe tette, virágokkal beültette a társasházukhoz tartozó lekerített kertrészt. A frissen ültetett növényeket locsolni kell, így a társasház közös vízfogyasztása megnőtt. Ki fizessen?

Közgyűlés csak májusban tartható?

Sok közös képviselő gyakorlatát jellemzi, hogy május (leg)végén tartják az éves elszámoló közgyűlést. Januárban is megtartható a beszámoló közgyűlés, értékelhetjük az elmúlt évet, és jóváhagyhatjuk a következő év tervezetét? Milyen törvényi előírásokat kell betartani a közgyűlés előtt, után, közben?

 

LOGO feher hatter


 

Társasházi vereségmentes kommunikáció

Önnel is előfordult, hogy nem tudta jól képviselni a saját érdekeit lakótársai véleményével szemben?
Ön is volt már olyan közgyűlésen, amely veszekedésbe, kiabálásba torkollott?
Nyomja meg a gombot!