Kérdése van? (+36 1) 889 555 432

TH collage2

 login
 register

Tudásanyag (8)

Igen - Nem - Tartózkodom

Adott egy közgyűlési előterjesztés. A tulajdonosi közösség 49 %-a igennel voksol, 6 %-a nemmel és 45 %-a tartózkodik. Születik-e érvényes határozat az adott napirendben? Ügyvédi segítséget kértünk.

Közösség, megosztva

Nem reprezentatív felmérésünk eredményét kiértékeltük. Kiderül, Ön mivel lenne rávehető, hogy szívesen elmenjen a következő közgyűlésre. Új felmérésünket egy olvasói levél ihlette. Megszavazna-e a közgyűlésen olyan kiadást, mely az Ön lakását közvetlenül nem érinti.

Nem reprezentatív felmérésünk eredményét kiértékeltük. Kiderül, Önök szerint miért nem járunk közgyűlésre. Új felmérésünkben arra kérdezünk rá, Ön mivel lenne rávehető, hogy szívesen elmenjen a következő közgyűlésre. Kérem, szavazzon!

Mérőórák és cseréjük a társasházban

Hogyan számoljuk el a társasházakban a mérhető és a nem mérhető fogyasztást? Erre vonatkozóan mit tartalmazzon a Szervezeti és Működési Szabályzat? Kié a mérőóra? Meddig hiteles? Ki fizeti a cserét? Mit kell tudni a víz- és csatornadíj elszámolásról? Mi a hőköltség? Mi a tulajdonos és mi a közös képviselő felelőssége?

Milyen adatokat kérhet tőlünk a közös képviselő?

Milyen adatokat vagyunk kötelesek megadni a közös képviselőnek? És mely adatainkat célszerű megadni? Milyen módon történjen az adatok átadása?

Miért nem járunk közgyűlésre?

A közgyűlést nálunk május utolsó péntekén 18 órakor tartották, a megismételtet 18.30-kor, ezért a tavalyi beszámoló közgyűlésen 186 lakást 8 személy képviselt. Ez alig több mint 4% - írja olvasónk. Mire hivatkoznak a távol maradók, miért nem akarják a közgyűlésen képviselni az érdekeiket? És Ön szerint mi az oka a távolmaradásnak? Szavazzon!

Társasházak biztosítás nélkül

Teljes a káosz a társasházak biztosítása körül. A lakók többsége nem tudja, van-e egyáltalán bármiféle kártérítési garancia az épületre, ahol élnek. Mások viszont tévesen úgy hiszik, a közös biztosítás a lakásokra és azon belül az ingóságokra is érvényes. Jó néhány lakóközösség viszont egyetlen fillért sem költ biztosításra.

 

LOGO feher hatter


 

Társasházi vereségmentes kommunikáció

Önnel is előfordult, hogy nem tudta jól képviselni a saját érdekeit lakótársai véleményével szemben?
Ön is volt már olyan közgyűlésen, amely veszekedésbe, kiabálásba torkollott?
Nyomja meg a gombot!