Kérdése van? (+36 1) 889 555 432

TH collage2

 login
 register

Lakók kérdezik (9)

Kamerarendszer a társasházban

Egy hónap alatt harmadik alkalommal törik fel a pincéinket, és visznek el minden mozdíthatót. A tulajdonosok többsége azt szeretné, hogy építsünk ki térfigyelőrendszert a betörők elriasztására. Legyen vagy ne legyen társasházi kamerarendszer?

Társasházi közös bosszúságaink

Vannak tipikus társasházakra jellemző problémák: a közösség hiánya, szemét ügyek, folyton nyitva marad a kapu stb. Ez sok konfliktusnak forrása lesz, miközben a megoldáshoz gyakran nem, vagy tervezéssel alig kellene pénz. Ön szerint melyik a legbosszantóbb probléma? Kérem, szavazzon.

A Kaméleon és a Plintenburg utcai ház

Fiktív történetet kaptunk Anonymus aláírással. Olvasónk közös képviselőjét, hol kaméleonnak, hol fürge gyíknak látja, aki többszörös áron béleltetné az elavult gyűjtőkéményeket, amihez a társasház több tízmilliós hitelt venne fel. Egyéni stílusú levelét rövidítve közöljük le. Önnek mi a véleménye?

Leváltjuk a közös képviselőt

Többen írtak arról, hogy különböző súlyú okok miatt elégedetlenek a közös képviselőjükkel. Le lehet váltani a bebetonozott képviseletet? A válaszunk: igen. De mindenképpen mérlegeljék, a közös képviselő leváltásával megoldódik a probléma!? Ha igen, kattintsanak a cikkre.

Lakásvásárlás körültekintően

Rengeteg kellemetlenségtől kíméljük meg magunkat, ha az adásvétel előtt pontosak az ismereteink a szerződési feltételekről, ismerjük a társasház és a lakás műszaki állapotát. Mire figyeljünk, mielőtt életünk legértékesebb vagyontárgyát megvásároljuk?

Közgyűlési meghatalmazások

"Gondnokunk vállalkozói díjának emelését a közgyűlésen jelenlévő tulajdonosok nem szavazták meg. De gondnokunk, meghatalmazásokkal, önmagának béremelést szavaztatott meg" – írja olvasónk. "20 éve gondnokok vagyunk egy társasházban. Közgyűlésre a tulajdonosok többsége minket hatalmaz meg. A közgyűlésen visszadobták az összes meghatalmazásunkat. Jogos volt-e?" – kérdezi egy másik olvasónk. Mit mond a törvény? Mit mond a jó erkölcs?

Ki lakik a szomszédban?

Nem minden bolond agresszív, és nem minden agresszív ember bolond. De azokban a társasházakban, ahol sokan élnek egymás mellett, nagy gondot jelenthet a pszichiátriai problémákkal küzdő embertársuk. Kitől kérhetnek segítséget?

 

LOGO feher hatter


 

Társasházi vereségmentes kommunikáció

Önnel is előfordult, hogy nem tudta jól képviselni a saját érdekeit lakótársai véleményével szemben?
Ön is volt már olyan közgyűlésen, amely veszekedésbe, kiabálásba torkollott?
Nyomja meg a gombot!